VKLJUČUJE:

 • Vijačne zveze in zvarne spoje
 • Stopnice in ograje
 • Avtomatizirane risbe in kosovnice
 • Izvoz NC datotek v DSTV formatu

 

PREDNOSTI:

 • Integriran v SOLIDWORKS
 • Zajema celotno verigo procesa jeklenih konstrukcij
 • Združljiv s SOLIDWORKS PDM
 • Prihrani čas in denar

SolidSteel parametric je parametrična 3D CAD rešitev, ki je primerna za klasično konstrukcijsko dizajniranje, dizajniranje tovarn in razno raznih konstrukcij. Ta vtičnik (add-in) ima že vključeno knjižnico profilov (I, H), kotnikov, cevi,…
Knjižnico je možno tudi dopolnjevati z lastnimi konstrukcijskimi elementi.

Pomemben proces po končanem konstruiranju je izvoz NC datotek v DSTV formatu. Ti podatki so lahko poslani direktno na obdelovalne stroje.

Z DSTV Assistant za SOLIDWORKS lahko izvozite NC datoteke jeklenih konstrukcij (profili in pločevina) v DSTV formatu direktno v SOLIDWORKS in nato naprej na stroj za obdelavo.

 • INTEGRACIJA

DSTV Assistant je direktno integriran v SOLIDWORKS. Uporablja ga lahko vsak z osnovnim znanjem SOLIDWORKS-a. Med razvojem je bil dan poudarek na implementacijo čim večih funkcij v znanem SOLIDWORKS okolju in enotnih Property Manager Pages (PMP).
Namestitev poteka preko programa, ki razloži vse potrebne korake. DSTV Assistant je na voljo le kot omrežna licenca zato so lahko licence razporejene po omrežju podjetja, kot je potrebno.

 • PAMETNE FUNKCIJE

Če je potrebno generirati NC datoteko iz 3D telesa, DSTV Assistant analizira komponente in določi tip profila ali orientacjio pločevine. Prepozna tudi vse značilnosti, kot so luknje, posnetja, konture,… Zahvaljujoč inteligentnim funkcijam, so NC datoteke v DSTV formatu generirane hitro in avtomatično. V primeru, da tip profila ali orientacija pločevine nista znana, je potrebno to določiti ročno. Tudi v tem primeru je DSTV Assistant v veliko pomoč z jasno podanimi navodili in informacijami. 

Če povzamemo, DSTV Assistant je idealen dodatek za vse uporabnike ki delajo s konstrukcijskimi jeklenimi komponentami v SOLIDWORKSU, saj ponuja avtomatičen izvoz NC datoteke v DSTV formatu. Izvor datotek skoraj ni pomemben, dokler lahko SOLIDWORKS uvozi datoteko z dobro definiranimi volumni. 

AluFrame Assistant je parametrična CAD rešitev, optimizirana za hitro in enostavno ustvarjanje konstrukcij s standardnimi aluminijastimi profili.

 • PROFILI, KNJIŽNICE

AluFrame Assistant za SOLIDWORKS lahko opremimo s profili vseh proizvajalcev. Da ne bi zasedli preveč prostora na računalniku, ob prenosu programa niso vključene datoteke s profili. Katalogi s profili se lahko zastonj prenesejo iz spletne strani proizvajalca. Tako si lahko prenesete tiste profile, ki jih potrebujete. 

 • TIPIČNE POVEZAVE, NOGICE,…

AluFrame Assistant ima ”učljivo” bazo podatkov. To pomeni, da lahko SOLIDWORKS-u priučimo nove povezave. Povezavo dodamo najprej v sestav kot vsak nov kos. Tej povezavi nato s klasičnimi SOLIDWORKS funkcijami definiramo pozicijo in ustvarimo novo povezavo. Te dodane povezave nato uporabljamo v zavihku AluFrame-a, tako da jih le še dodajamo na potrebno mesto. Tudi dodatne informacije, kot so številke artikla in naročila, so shranjene v podatkovni bazi. 

 • BOM

Seznam komponent je lahko izvožen v Excel. Ustvarimo lahko popolnoma individualne predloge. Te predloge nadzorujejo tako izgled in vsebino seznama komponent.